1 dýně Hokaido (měla necelé kilo)
2 velké (ale opravdu velké) stroužky česneku
2 lžíce sušených polévkových bylinek se solí
1 smetana ke šlehání
Dýni jsme - ano, zaměstnala jsem i svoji pubošku, protože se dětské práce neštítím :) - rozkrojily, vydlabaly semínka, oloupaly a nakrájely na menší rádoby kostičky. Ty jsem zalila studenou vodou, aby byly lehce potopené a dala vařit. Vařily se cca 15-20 minut, když jsem k nim přidala dva oloupané stroužky česneku a bylinky se solí. Po pár minutách (než jsem našla nástavec k mixéru, který se jaksi sám neuklidil na správné místo) jsem vše rozmixovala tyčovým mixerem na hustou polévku, přidala 200 ml šlehačku a pak už se oblizovala až za ušima .....
Dobrou chuť !
Dýňovou opakuji už od loňského podzimu, letos jsme si i vysadili Hokaido a mám ještě zásoby ve sklepě...je to fakt pochoutka, dělám ji podobně...
OdpovědětVymazatMoni, jeje, tydle polivky milujeme, od te doby, co mam svagrici vdanou na juzne Morave a zasobuje nas Hokaido dynema a cuketama, tak si take smakujeme...Ja teda celou dyni dam asi na hodinu pect na turbo do trouby asi na 220,stejne tak rozriznutou palicku cesneku tu tam teda dam asi na 20 minut a az je upecena, tak z ni vydlabu seminka a vse dam do horke vody a rozmixuju, pridam 2 bylinkove kiri, lzíci zakysane smetany a čerstvě utřený stroužek česneku a nasekane čerstvé bylinky - majoránku, smitlik a petrzelku a to je teda mnamka...Ono, jak je pečená ta dýňa, tak to ma taky lepesnejší šmak o:-)))
OdpovědětVymazatPapa a pekny vecir. P.